Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Werkweigering

Werkweigering is de benaming voor het opzettelijk niet verrichten van arbeid. Als een werknemer niet doet wat de werkgever van hem vraagt dan is dit een voorbeeld van werkweigering.

Dit is natuurlijk nooit de bedoeling als werknemer zijnde en het (herhaaldelijk) opzettelijk weigeren van werkzaamheden is voor een werkgever dan ook al snel een reden om iemand op staande voet te ontslaan.

Een andere optie is om de werknemer niet uit te betalen als hij werk weigert. Het probleem van werkweigering is daarnaast ook nog eens dat de kans groot is dat het UWV een aanvraag tot uitkering verwerpt.

Aanvechten ontslag door werkweigering

Als een werknemer wordt ontslagen door zijn werkgever vanwege het feit dat de werknemer zich schuldig heeft bevonden aan werkweigering dan kan de werknemer dit aanvechten. De werknemer zal zich dan moeten wenden tot een kantonrechter die een oordeel zal vellen over de geldigheid van het ontslag.

Vaak dient de werknemer ook een verzoek tot loondoorbetaling in dat de kantonrechter zal moeten goedkeuren of afkeuren.

Als de kantonrechter het verzoek afwijst en de werknemer is het hier alsnog niet mee eens dan kan hij zich richten op het oordeel van het hof.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.