Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Wat is een ontslagregeling?

Bij een ontslag komen veel zaken kijken. Al deze zaken rondom het ontslag worden vastgelegd in een ontslagregeling tussen werknemer en werkgever. In een ontslagregeling worden daarom belangrijke zaken opgenomen zoals de opzegtermijn bijvoorbeeld en de ontslagvergoeding.

Het is voor zowel de werknemer als de werkgever belangrijk dat alles duidelijk wordt omschreven in een ontslagregeling en dat alles er instaat. Zo kan er te allen tijden gebruik worden gemaakt van de ontslagregeling als er onduidelijkheden zijn.

Wat staat er precies in een ontslagregeling?

In de ontslagregeling staan veel belangrijke zaken die te maken hebben met het ontslag van een werknemer. Ten eerste staat de opzegtermijn in de ontslagregeling. Een opzegtermijn houdt in de tijd die een werknemer nog mag blijven werken voor het bedrijf nadat hij te horen heeft gekregen dat hij moet vertrekken.

In deze tijd heeft de werknemer de tijd om te zoeken naar een andere baan of om een ww-uitkering aan te vragen. Daarom is het belangrijk dat hier duidelijkheid over is, aangezien de werknemer de tijd moet hebben om op zoek te gaan naar een andere inkomstenbron.

Daarnaast staat een eventuele ontslagvergoeding in de ontslagregeling. De ontslagvergoeding is een bedrag dat de werknemer krijgt als soort van schadevergoeding voor het mislopen van salaris vanwege het ontslag. De hoogte hiervan is vaak vooraf vastgelegd en het is belangrijk dat dit goed op papier staat, alsmede de wijze waarop deze wordt uitbetaald.

Tenslotte staan er in een ontslagregeling nog zaken als:

  • Vakantiedagen
  • Concurrentiebeding
  • Fictieve opzegtermijn
  • Wijze van beĆ«indiging arbeidsovereenkomst
  • Bedrijfsmiddelen

Gouden handdruk

Wellicht kunt u gebruik maken van een vertrekregeling. Een vertrekregeling kan bestaan uit een gouden handdruk. Een gouden handdruk wil zeggen dat u geld krijgt bij uw vertrek of ontslag. Dit geld wordt ook wel vertrekpremie genoemd. Vaak kan u meerdere maandsalarissen ontvangen bij ontslag. Het kan dus gaan om veel geld. Raadpleeg daarom altijd een gouden handdruk specialist. Neem daarom direct contact met ons op!


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.