Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Wat is het ontslagrecht?

Het ontslagrecht is het rechtsgebied dat zich bezighoudt met de regels die gelden bij ontslag. Denk hierbij vooral aan de rechten en plichten van zowel de werknemer als de werkgever bij ontslag.

Het is belangrijk dat een werkgever zich te allen tijden redelijk opstelt ten opzichte van de werknemer, ook al wordt het vaak gezien als een grote organisatie tegenover een klein individu. Het ontslagrecht houdt zich daarom ook bezig met het werknemersbelang.

De werknemer en het ontslagrecht

Wat werknemers zich vaak niet realiseren is dat ze er doorgaans een stuk sterker voor staan dan ze zelf denken. Zo kan een werknemer een arbeidsovereenkomst redelijk eenvoudig beƫindigen, zelfs als is de werkgever het hier totaal niet mee eens.

Een werkgever daarentegen kan een werknemer niet zomaar ontslaan. De werkgever zal zich eerst moeten melden bij het UWV WERKbedrijf voor toestemming (ontslagvergunning) en na een lange procedure zal uiteindelijk besloten worden of het arbeidscontract wordt verbroken. De werknemer geniet derhalve een goede bescherming.

Ook heeft de werknemer bescherming tegen ontslag als deze in een bijzondere situatie verkeren zoals een ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ook als een werknemer zwanger is of lid van een ondernemingsraad dan genieten ze ontslagbescherming.

Het beschermen van de werknemer

Zoals al eerder gezegd staat het beschermen van de werknemer centraal in het ontslagrecht. Zo zal het ontslagrecht ook uitkomst bieden over de ontslagvergoeding waar de werknemer recht op heeft. Ook de opzegtermijn zal ten alle tijden moeten worden nageleefd door diegene die de arbeidsovereenkomst opzegt, volgens het ontslagrecht.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.