Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Wat is een ontslagprocedure?

Het komt regelmatig voor dat een werknemer wordt ontslagen door zijn werkgever. In dit geval wordt de arbeidsovereenkomst beƫindigd door de werkgever. Het hele proces dat hier bij komt kijken is de ontslagprocedure. Deze procedure bepaalt onder meer dat een werkgever niet zomaar een werknemer mag ontslaan en zal hij bijvoorbeeld toestemming moeten vragen aan het UWV WERKbedrijf. Ook kan een werknemer het ontslag aanvechten.

Hoe gaat een ontslagprocedure in zijn werk?

Als een werkgever besloten heeft dat hij een werknemer wil ontslaan, dan zal hij toestemming moeten vragen aan het UWV WERKbedrijf. Dit moet de werkgever doen door middel van een ontslagaanvraag. Hierin zal de werkgever uiteenzetten waarom hij/zij vindt dat de werknemer moet worden ontslagen.

Dit is voor de werknemer belangrijk want deze heeft enkel recht op een WW-uitkering als het ontslag niet verwijtbaar is. Mocht de werkgever aan het UWV WERKbedrijf aandragen dat dit wel het geval is dan is de werknemer niet alleen zijn baan kwijt maar heeft deze ook geen recht op een WW-uitkering.

Vervolgens zal het UWV WERKbedrijf een besluit nemen of het de werkgever toestemming geeft om de werknemer te mogen ontslaan en dan kan de werkgever het dienstverband met de werknemer officieel verbreken.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.