Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Ontslag door ziekte

Als u ziek bent en u kunt niet werken, dan is dit geen geldige reden voor uw werkgever om u te ontslaan. Iedere werknemer die ziek is heeft recht op 70% van zijn laatstverdiende loon. Ook als een werknemer ziek is en dus niet kan werken krijgt hij dus doorbetaald, al is het maar 70% van het normale loon.

Dit is natuurlijk erg prettig voor een werknemer, maar dit moet de werknemer er niet van weerhouden om er alles aan te doen om weer terug te kunnen keren bij het bedrijf om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

Een werkgever zit namelijk niet te wachten op een werknemer die profiteert van het feit dat hij doorbetaald krijgt tijdens zijn ziekte zonder de intentie te hebben om zo snel mogelijk terug te keren in het bedrijfsleven

Voorwaarden voor ontslag door ziekte

Een werkgever mag niet zomaar een werknemer ontslaan als deze wegens ziekte niet meer in staat is om te werken. Het moet wel erg langdurig zijn voordat de werkgever mag besluiten om de werknemer te ontslaan.

De eerste 2 jaar heeft de werknemer gewoon recht op doorbetaling in de vorm van 70% van het normale loon dat hij/zij zou verdienen. Pas als de werknemer na deze volle 2 jaren nog niet in staat is om volledig te werken en een herstel niet te verwachten valt binnen nog eens 6 maanden dan mag de werkgever overgaan tot drastische maatregelen zoals ontslag.

Ook moet duidelijk aan te tonen zijn door de werkgever dat er geen mogelijkheid meer is voor de werknemer om terug te keren in zijn/haar eigen functie of een andere eventueel aangepaste functie binnen het bedrijf.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.