Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Het doel van een proeftijd

Een proeftijd dient in het algemeen als een soort van kennismaking met het bedrijf, het werk en de andere werknemers. In de proeftijd wordt bekeken wat de werknemer en werkgever van elkaar vinden en wordt een besluit genomen of de werkgever verder wil met de werknemer.

Het kan voorkomen dat de werkgever totaal niet tevreden is met de resultaten van de werknemer en dan de werkgever ervoor kiezen om niet door te gaan met deze werknemer.

Ontslagen worden tijdens een proeftijd

Mocht het zo zijn dat de werkgever niet tevreden is met het werk of het gedrag van een werknemer die in zijn proeftijd zit dan kan het zomaar zo zijn dat deze werknemer ontslagen wordt door de werkgever.

Een werkgever is echter wel verplicht om zich als goed werkgever te gedragen en het ontslaan tijdens een proeftijd kan in uitzonderlijke gevallen in strijd zijn met het feit dat een werkgever zich moet gedragen als een goed werkgever.

Ook mag een werkgever u niet ontslaan op grond van discriminatie. Het mag dus niet zo zijn dat een vrouw wordt ontslagen omdat ze zwanger is bijvoorbeeld.

Reden van ontslag tijdens proeftijd

Als u wordt ontslagen tijdens uw proeftijd dan is uw werkgever ten allen tijden verplicht om hier een geldige reden voor te hebben.

Dit zal de werkgever ook schriftelijk moeten bevestigen. Mocht blijken dat u om een ongeldige reden bent ontslagen tijdens uw proeftijd dan kunt u dit aanvechten en kan de rechter besluiten om de beslissing van de werkgever terug te draaien.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.