Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Wat is ontslag nemen?

Ontslag nemen is het beƫindigen van een arbeidscontract door de werknemer zelf. Een reden hiervoor kan zijn dat de werknemer een andere baan heeft gevonden en daarom ontslag neemt bij zijn huidige werkgever. Ook kan het zijn dat de werknemer geen zin meer heeft om voor zijn huidige werkgever te werken en daarom ontslag neemt.

Als de werknemer ontslag wil nemen moet hij er wel rekening mee houden dat er een opzegtermijn geldt. Ook heeft een werknemer die ontslag neemt bij een werkgever geen recht op een WW-uitkering. De werknemer heeft wel recht op een WW-uitkering als hij wordt ontslagen door zijn werkgever.

Recht op ontslagvergoeding bij het nemen van ontslag

Als u als werknemer ontslag neemt dan vervalt het recht op een ontslagvergoeding. Normaal als een werknemer wordt ontslagen door een werkgever dan heeft de werknemer recht op een ontslagvergoeding in de vorm van gouden handdruk bijvoorbeeld.

Als de werknemer echter zelf ontslag neemt dan vervalt dit recht op een ontslagvergoeding. Het kan verstandig zijn om een ontslagprocedure aan te spannen tegen uw werkgever. Als u hierbij aangeeft dat het werken u onmogelijk wordt gemaakt of dat de samenwerking met de werkgever niet meer te handhaven valt dan heeft u misschien alsnog recht op een ontslagvergoeding.

Hoe neem ik ontslag?

U kunt niet zomaar vertellen aan uw baas dat u ontslag neemt. U zult dit moeten aankondigen in een formele ontslagbrief. In deze ontslagbrief zal de werknemer zijn redenen uiteen moeten zetten van zijn ontslag en wellicht nog wat meer informatie.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.