Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Wat is een ontslag advocaat?

Een ontslag advocaat houdt zich bezig met alles wat met het ontslag te maken heeft. Een werknemer die wordt ontslagen of die te maken heeft met een dreigend ontslag die kan zich wenden tot een ontslag advocaat om de werknemer te helpen in deze vervelende situatie.

Het ontslagrecht is een onderdeel van het arbeidsrecht en houdt zich bezig met het beschermen van werknemers tegen ontslag en dreigend ontslag. Bij een ontslag komen namelijk veel rechten en plichten kijken voor zowel de werkgever als de werknemer. Vaak zijn deze rechten en plichten niet bekend bij de werknemer en daarom is een ontslag advocaat erg nuttig in dit soort situaties.

Voorbeelden van rechten en plichten van een werkgever is dat deze een ontslagvergunning dient te hebben om iemand te kunnen ontslaan en dat deze zich melden bij het UWV WERKbedrijf of de kantonrechter voor een ontslag. Wat betreft de rechten en plichten van een werknemer kan de ontslag advocaat u bijstaan met alle ervaring die hij/zij met zich meebrengt.

Het voorkomen en oplossen van een dreigend ontslag

Het voordeel van een ontslag advocaat is dat deze erg veel ervaring heeft met dreigende ontslagen. Hierdoor zal de ontslag advocaat snel kunnen herkennen wanneer een ontslag in de lucht hangt. Hoe eerder een werknemer hiervan op de hoogte is hoe sneller hij/zij hierop kan anticiperen en hoe groter de kans is dat deze het ontslag nog kan voorkomen.

Mocht de werknemer hier te laat achter komen dan is de kans groot dat het al te laat is en dat het ontslag niet meer kan worden voorkomen. In dat geval kan de ontslag advocaat u natuurlijk nog steeds bijstaan in het proces wat volgt na het ontslag maar het voorkomen van een ontslag is zoals het spreekwoord al zegt beter dan het genezen ervan.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.