Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Lijfrente in stamrecht BV

Heeft u veel geld gekregen als ontslagvergoeding? En wilt u op dit moment geen belasting betalen over dit bedrag? Om uw geld of kapitaal veilig te stellen voor later, zonder dat je op dit moment daarover belasting betaalt, kunt u een stamrecht BV oprichten. Dit geeft u redelijke vrijheid omtrent wat u met het geld kunt doen. De  stamrecht BV kunt u onder andere afsluiten als een direct ingaande of uitgestelde lijfrente. U parkeert het kapitaal in een stamrecht BV en kunt als het ware op deze manier belastingvrij het kapitaal aan laten groeien. Dit is vergelijkbaar met sparen. Het hoofddeel is echter voor lange termijn afgeschermd voor de belastingdienst en dus ook voor eigen gebruik.

Direct ingaande lijfrente als stamrecht BV

Op het moment dat u het geld verkrijgt uit een gouden handdruk, kunt u dit onder andere veiligstellen door het in een direct ingaande lijfrente als stamrecht BV in te leggen. Dit houdt in dat het hoofdbedrag door u in principe niet wordt gebruikt. De verkregen rente wordt aan u maandelijks uitgekeerd. Uiteraard geldt wel dat u belasting moet betalen over deze verkregen rente. Dit heeft als voordeel dat u het hoofdbedrag onaangeraakt laat, en er dus na looptijd een zelfde bedrag overblijft.

Uitgestelde lijfrente als stamrecht BV

De uitgestelde lijfrente heeft dezelfde werking, waarbij de rente echter niet wordt uitgekeerd. Door de bewaarde rente wast de kapitaal waarde met de tijd aan. De totale aangroei binnen de lijfrente alsmede de initiële inleg is vrijgesteld van belastingheffing. U moet pas belasting betalen vanaf het moment dat u werkelijk het geld op uw betaalrekening hebt staan. De uitgestelde lijfrente is zonder meer interessant voor mensen op nog jonge leeftijd die een gouden handdruk krijgen. U hoeft het geld niet direct te gebruiken en wilt het spaarpotje aanwenden voor een later moment.

Belasting bij lijfrente als stamrecht BV

Omdat u direct uw gouden handdruk laat storten in een lijfrente als stamrecht BV heeft u zonder meer belastingvoordeel. De werking is zo dat u pas dan belasting hoeft te betalen als u er gebruik van maakt. Laat u rente uitbetalen, dan betaalt u daarover de belastingheffing. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van uw huidige salaris. Laat u hierin dus dan ook adviseren aangezien u mogelijk ongewenst een belastingtrap overschrijdt. Mocht u pas gebruik maken van het kapitaal tot u de pensioen gerechtigde leeftijd hebt bereikt, betaalt u eveneens een aanzienlijk lager belasting percentage.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.