Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Om ervan verzekerd te zijn dat u met uw arbeidscontract en/of beëindigingsovereenkomst geen oor aangenaaid krijgt, kunnen arbeidsrecht advocaten u van gratis juridisch advies voorzien. Heeft u een ontslaggesprek en wordt u een beëindigingsovereenkomst voorgelegd, dan moet u niet direct ondertekenen. U doet er verstandig aan om ieder contract en/of overeenkomst nauwkeurig gratis te laten checken door onze juridische arbeidsrecht specialisten. Bij enige juridische twijfel neemt u dan ook contact op met onze helpdesk zodat wij u verder arbeidsrechtelijk van dienst kunnen zijn.

Juridisch advies arbeidscontract voor werknemers

Een nieuwe werkgever betekent dat u een arbeidscontract aangaat, waarbij staat aangegeven wat uw taken zijn en welke vergoeding daar tegenover staat. Daarnaast kan het zijn dat er aanvullende regelingen zijn alsmede kan het zijn dat er een cao van toepassing is. Bovendien moet u opletten op een eventuele proefperiode behorende bij het arbeidscontract alsmede of het arbeidscontract voor bepaalde of onbepaalde tijd wordt aangegaan. Een arbeidscontract voor bepaalde tijd wordt na de looptijd namelijk van rechtswege automatisch ontbonden terwijl u als werknemer met een arbeidscontract voor onbepaalde tijd meer rechten heeft. Laat u dan ook inlichten omtrent uw arbeidscontract bij onze juridisch medewerkers.

Stel uw vraag

Heeft u een juridisch vraagstuk dat u aan een specialist wilt voorleggen? Stel uw vraag kosteloos aan de juristen van onze juridische intakebalie. Bel 0900 - 8048 (lokaal tarief) of mail uw vraag.

De juridische intakebalie is op werkdagen geopend van 08.00 tot 20.00 uur (vrijdag 18.30 uur) en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.