Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Om meer besluitvaardigheid over uw geld uit een gouden handdruk te hebben, kunt u uw geld steken in een zogeheten stamrecht BV. Bij een gouden handdruk ter waarde van 50.000 euro en meer kunt u hiervan gebruik maken.

Stamrecht BV als spaarpotje

De storting van de gouden handdruk in een BV houdt in dat de waarde niet meer als persoonlijk inkomen wordt gezien. Over de waarde bent u dus niet meer de Box 1-heffing van 52% verschuldigd. Veelal wordt deze constructie gebruikt om geld te parkeren op de rekening van de BV om zo rendement te trekken over de jaren. De BV waarover u als enige beslissingsbevoegdheid hebt, biedt andere interessante mogelijkheden.

Stamrecht BV als investeringstool in privésfeer

Vanaf het moment dat uw gouden handdruk is gestort in de stamrecht BV heeft u de mogelijkheid om dit geld op enkele manieren te beheren. Dit geeft u dus flexibiliteit en inzicht in de geldstroom, alsmede eventuele kosten die daarmee gepaard gaan:

  • U kunt vanuit de BV een lening verstrekken om uw eigen woning te financieren;
  • U kunt een lening verstrekken in uw privé-omgeving voor een investering of belegging;
  • U kunt een bedrijf oprichten met het vermogen uit de BV.

Rendement gouden handdruk in stamrecht BV

De hoogte van het rendement is zeer afhankelijk van wat u met uw gouden handdruk binnen de stamrecht BV doet. Trekt u rente op de rekening van de BV, dan weet u zeker dat waarde nominaal toeneemt met de jaren. Doet u een investering of belegging in de privésfeer, dan moet u er uiteraard voor zorgen dat rendement afspraken feitelijk op papier staan. Dit om ervoor te zorgen dat u er zeker van bent de BV het geleende geld met rendement terug krijgt. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om een zo hoog mogelijk rendement op uw gouden handdruk binnen de stamrecht BV te behalen. De opgebouwde waarde is namelijk een spaarpotje voor later.

Kosten stamrecht BV

Ten tijde van het oprichten van de stamrecht BV dient er een fiscale goedkeuring te worden geregeld om juist op deze manier van de gouden handdruk gebruik te kunnen maken. Laat u hierover vooraf uitgebreid informeren. Daarnaast dient de stamrecht BV jaarlijks een administratie te voeren.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.