Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Arbeidsconflict

Een arbeidsconflict is een situatie binnen een bedrijf waar een werknemer een conflict heeft met de werkgever. Dit conflict kan verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk dat een arbeidsconflict snel wordt opgelost in plaats van dat het een langdurig conflict wordt.

Hier schiet namelijk niemand iets mee op en in de tussentijd kunnen ook belangrijke zaken worden uitgevoerd. Werknemers kunnen hierdoor gefrustreerd raken en zich zelfs ziek melden waardoor er helemaal geen werk meer wordt verricht (ziekteverzuim).

Hoe los je een arbeidsconflict op?

Het makkelijkste zou zijn om alle arbeidsconflicten aan te pakken bij de wortel en ze dus in feite op te lossen voordat ze plaatsvinden. Echter, een arbeidsconflict kan nu eenmaal niet altijd worden voorkomen.

Mocht er echter iets wijzen in de richting van een beginnend arbeidsconflict dan is het voor alle partijen zaak om er zo snel mogelijk bij te zijn zodat kan worden voorkomen dat het echt escaleert. Hoe eerder u erbij bent hoe makkelijker doorgaans de oplossing is. Mocht het allemaal opgelost zijn dan is een goede evulatie van de hele zaak een goede hulp bij voorkomen van nieuwe arbeidsconflicten voor in de toekomst.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.