Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Wat is re-integratie?

Re-integratie is de term voor het terugkeren naar het werk na een (langdurige) periode van afwezigheid. Vaak is deze afwezigheid veroorzaakt door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Als u dan weer terugkeert bij uw werk dan gaat die meestal in een geleidelijk proces, wat re-integratie wordt genoemd.

Tijdens uw ziekte of handicap zoekt u samen met uw werkgever naar een oplossing om zo snel mogelijk weer (gedeeltelijk) aan het werk te kunnen gaan. Het is vaak wel de bedoeling om zelf uw best te doen om zo snel mogelijk aan het re-integratie traject te beginnen zodat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt

Wat is de wet poortwachter?

Sinds 2002 is er een wet in het leven geroepen die onder de naam Wet Poortwachter bekend staat. De rol van poortwachter wordt door het UWV vertolkt.

De wet komt neer op een vergroting van de verantwoordelijkheid van zowel de werkgever als de werknemer om het re-integratie traject te stimuleren. Ook wordt door het UWV bepaald of de werknemer wel terecht arbeidsongeschikt is.

Door de Wet Poortwachter is een bedrijf voor minimaal twee jaar verplicht om het loon door te betalen aan de werknemer in de vorm van 70% van het laatst ontvangen loon.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag tot 18:30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16:00 uur.